LQA Managementadvies
Postbus 1016
1810 KA Alkmaar
Tel: 06 - 51 31 53 54
Email: m.louter@lqa.nl

U bevindt zich hier: Organisatie -> HACCP

HACCP/BRC

    Introductie

    haccpHet HACCP-systeem zorgt ervoor dat de specifieke gevaren voor de voedselveiligheid worden geĆÆdentificeerd, dat de juiste beheersmaatregelen worden vastgelegd en dat deze worden bewaakt en waar nodig gecorrigeerd.

    Doelgroep

    Elke organisatie die eet- of drinkwaren bereidt, verwerkt, behandelt, verpakt, vervoert of verhandelt moet volgens de wet doen aan HACCP. U moet als ondernemer namelijk de voedselveiligheid van uw producten kunnen waarborgen.

    Opvatting LQA

    Een goed werkend HACCP-systeem brengt rust, duidelijkheid en beheersing van risico's met zich mee. Zo kunt u te allen tijde aantonen dat u al het mogelijke heeft gedaan om problemen te voorkomen. Tevens kan het systeem kostenbesparend zijn. HACCP vereist namelijk een zeer kritische analyse van het productieproces, wat vaak tot verbeteringen leidt en dus voor uw bedrijf een efficiƫntere bedrijfsvoering kan betekenen.

    Werkwijze LQA

    We inventariseren in hoeverre uw bedrijf voldoet aan HACCP. Dan vullen we gezamenlijk het HACCP-systeem in en bouwen het op. We maken een handboek waarin o.a. de processen beschreven staan die met voedselveiligheid hebben te maken.

    Indien er aanpassingen moeten worden doorgevoerd in uw dagelijkse manier van werken, proberen we die zo beperkt mogelijk te houden. LQA vindt altijd een kwalitatief goede en werkbare weg voor haar klanten. Dat betekend dat u aan het eind van de rit voldoet aan alle HACCP-eisen, met minimale aanpassingen.